Trouble

Regarding fbturbo on xorg.org for Banana pi Pro

8 1973
I used to use the following /etc/X11/xorg.conf on banana pi for screen rotation.

Section "Device"
        Identifier      "Allwinner A10/A13 FBDEV"
        Driver          "fbturbo"
        Option          "fbdev" "/dev/fb0"
        Option          "SwapbuffersWait" "true"
        Option          "rotate" "CW"
        Option          "HWCursor" "false"
EndSection

And now I put the same xorg.conf on /etc/X11 for banana pi Pro built with bananian Linux (version: 15.04, released 2015-04-08).
Now I have the errors:

[    88.243] (II) LoadModule: "fbturbo"
[    88.248] (WW) Warning, couldn't open module fbturbo
[    88.248] (II) UnloadModule: "fbturbo"
[    88.248] (II) Unloading fbturbo
[    88.248] (EE) Failed to load module "fbturbo" (module does not exist, 0)
[    88.248] (EE) No drivers available.
[    88.248]
Fatal server error:
[    88.248] no screens found
[    88.248]
Please consult the The X.Org Foundation support
         at http://wiki.x.org
for help.
[    88.248] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[    88.248]
[    88.249] Server terminated with error (1). Closing log file.


Just wondering what module should I load for Banana Pi Pro with bananian Linux.

P.S.  I need to keep the video hardware acceleration working as well.

Thanks,
Wilson



Can someone shed me some light on this?

Thanks!

http://wiki.lemaker.org/BananaPro/Pi:GPU  Here has a step on how to install fbturbo.

Thank You for your instruction.
I am now able to use fbturbo on xorg.conf and rotate the screen.
One weird thing is that the video is not rotated when I use gnome-mplayer to play the video.

Please see below:
?dl=0

Any clues?

Please see below for video not rotating:


Video_not_Rotate.jpg

igorpec  
afaik video rotating is not supported.

Why is youtube video OK?  Is it because of video is not using the hardware accelerated engine.
Can you let me know what other forums I should address the video rotation problem?
Youtube Video OK.jpg

Note: I even try to open a video with iceweasel (Video plugin: gecko-mediaplayer + Gnome-mplayer)
Video on Iceweasel.jpg

igorpec  
Is it because of video is not using the hardware accelerated engine.


Yes. Try to get more info from here: http://linux-sunxi.org/Cedrus and on http://linux-sunxi.org/ official IRC channel.

You have to log in before you can reply Login | Sign Up

Points Rules