Trouble

Banana Pro won't boot

2 978
Hi all.

I've tried bananian-1508.img, which gets me the following message (or something like that.. i found it on internet). Only the red led gets on. The HDMI has some output.

  1.     U-Boot SPL 2014.04-10733-gbb5691c (Dec 18 2014 - 12:54:35)

  2.     Board: BananaPro
  3.     DRAM: 1024 MiB
  4.     CPU: 960000000Hz, AXI/AHB/APB: 3/2/2
  5.     spl: not an uImage at 1600

  6.     U-Boot 2014.04-10733-gbb5691c (Dec 18 2014 - 12:54:35) Allwinner Technology

  7.     CPU:   Allwinner A20 (SUN7I)
  8.     Board: BananaPro
  9.     I2C:   ready
  10.     DRAM:  1 GiB
  11.     MMC:   SUNXI SD/MMC: 0
  12.     *** Warning - bad CRC, using default environment

  13.     In:    serial
  14.     Out:   serial
  15.     Err:   serial
  16.     Net:   dwmac.1c50000
  17.     Hit any key to stop autoboot:  0
  18.     reading uEnv.txt
  19.     354 bytes read in 17 ms (19.5 KiB/s)
  20.     Loaded environment from uEnv.txt
  21.     Running uenvcmd ...
  22.     reading /script.bin
  23.     50564 bytes read in 100 ms (493.2 KiB/s)
  24.     reading /uImage
  25.     Error reading cluster
  26.     ** Unable to read file /uImage **
  27.     ## Booting kernel from Legacy Image at 48000000 ...
  28.        Image Name:   Linux-3.4.103
  29.        Image Type:   ARM Linux Kernel Image (uncompressed)
  30.        Data Size:    4822880 Bytes = 4.6 MiB
  31.        Load Address: 40008000
  32.        Entry Point:  40008000
  33.        Verifying Checksum ... Bad Data CRC
  34.     ERROR: can't get kernel image!
  35.     ** Can't read partition table on 0:0 **
  36.     ** Invalid partition 1 **
Copy the Code




Then, I tried ArchLinux, Fedora, Bananian 15-04 and Raspbian.
ArchLinux, Fedora and Bananian 15-04. None of them seems to do anything. Both red and green leds get on. But no network. Also no HDMI.

Raspbian, no green led, no network, no hdmi, no nothing.

Also, I tried it over 4 different SD cards. I've tried 2 different power supply, both 5V 2A.

I've no TTL cable to debug.

Does anyone have suffered from something like that? Does anyone have a clue on how can I get this Banana Pro to work?

Thanks!

Edited by john.wen at Jan 06, 2016 21:04
  1.     ERROR: can't get kernel image!
  2.     ** Can't read partition table on 0:0 **
  3.     ** Invalid partition 1 **
Copy the Code


This means that you can't read partition table, and then can't get kernel image. So I think you should format the SD card firstly by SD Formatter, and then use Win32Diskimager to flash the OS image. For more infomation, please refer to Quick Start.

I think the SD card partition has something wrong. It can not find the uImage file in the first partition of the SD card.

You have to log in before you can reply Login | Sign Up

Points Rules