Discussion

[Solved]Can't get ttyS0 working

13 9723
past  
gpio readall from raspberry pi
  1. +----------+-Rev2-+------+--------+------+-------+
  2. | wiringPi | GPIO | Phys | Name   | Mode | Value |
  3. +----------+------+------+--------+------+-------+
  4. |      0   |  17  |  11  | GPIO 0 | IN   | Low   |
  5. |      1   |  18  |  12  | GPIO 1 | IN   | Low   |
  6. |      2   |  27  |  13  | GPIO 2 | IN   | Low   |
  7. |      3   |  22  |  15  | GPIO 3 | IN   | Low   |
  8. |      4   |  23  |  16  | GPIO 4 | IN   | Low   |
  9. |      5   |  24  |  18  | GPIO 5 | IN   | Low   |
  10. |      6   |  25  |  22  | GPIO 6 | IN   | Low   |
  11. |      7   |   4  |   7  | GPIO 7 | IN   | Low   |
  12. |      8   |   2  |   3  | SDA    | IN   | High  |
  13. |      9   |   3  |   5  | SCL    | IN   | High  |
  14. |     10   |   8  |  24  | CE0    | IN   | Low   |
  15. |     11   |   7  |  26  | CE1    | IN   | Low   |
  16. |     12   |  10  |  19  | MOSI   | IN   | Low   |
  17. |     13   |   9  |  21  | MISO   | IN   | Low   |
  18. |     14   |  11  |  23  | SCLK   | IN   | Low   |
  19. |     15   |  14  |   8  | TxD    | ALT0 | High  |
  20. |     16   |  15  |  10  | RxD    | ALT0 | High  |
  21. |     17   |  28  |   3  | GPIO 8 | ALT2 | Low   |
  22. |     18   |  29  |   4  | GPIO 9 | ALT2 | Low   |
  23. |     19   |  30  |   5  | GPIO10 | ALT2 | Low   |
  24. |     20   |  31  |   6  | GPIO11 | ALT2 | Low   |
  25. +----------+------+------+--------+------+-------+
Copy the Code

past  
Looks like i get it working with
  1. [uart_para3]
  2. uart_used = 1
  3. uart_port = 3
  4. uart_type = 2
  5. uart_tx = port:PH00<4><1><default><default>
  6. uart_rx = port:PH01<4><1><default><default>
  7. uart_rts = port:PH02<4><1><default><default>
  8. uart_cts = port:PH03<4><1><default><default>
Copy the Code

Salvo  
excellent work!

Yeah.. The uart_para3 should set to enable this serial.

You have to log in before you can reply Login | Sign Up

Points Rules