Bananian

Mplayer / VLC none of them play videos at full screen

3 2366
Edited by karmicdice at Fri Nov 21, 2014 08:04

So, I followed the instructions by nnn2 post number 6 http://forum.lemaker.org/forum.p ... 7&fromuid=64522

/dev/cedar_dev does not exist on my system (as he asked to check).

When I open VLC or Mplayer - the movie plays and sound was also OK! but when I did fullscreen it stopped working

I followed this completely too : http://blog.eldajani.net/banana- ... celerated-mali-gpu/

but now when I try to play a movie, it gives the following error:
  1. Warning unknown option fullscreen at line 4
  2. MPlayer svn r34540 (Debian), built with gcc-4.6 (C) 2000-2012 MPlayer Team
  3. mplayer: could not connect to socket
  4. mplayer: No such file or directory
  5. Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.

  6. Playing Guardians.of.the.Galaxy.2014.720p.BluRay.x264.YIFY.mp4.
  7. Cache fill:  0.00% (0 bytes)   

  8. libavformat version 53.21.1 (external)
  9. Mismatching header version 53.19.0
  10. libavformat file format detected.
  11. [lavf] stream 0: video (h264), -vid 0
  12. [lavf] stream 1: audio (aac), -aid 0, -alang eng
  13. VIDEO:  [H264]  1280x536  24bpp  23.976 fps  909.8 kbps (111.1 kbyte/s)
  14. Clip info:
  15. major_brand: isom
  16. minor_version: 1
  17. compatible_brands: isomavc1
  18. creation_time: 2014-11-15 14:32:14
  19. Load subtitles in ./
  20. Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.
  21. ==========================================================================
  22. Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
  23. libavcodec version 53.35.0 (external)
  24. Mismatching header version 53.32.2
  25. AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 93.7 kbit/6.10% (ratio: 11709->192000)
  26. Selected audio codec: [ffaac] afm: ffmpeg (FFmpeg AAC (MPEG-2/MPEG-4 Audio))
  27. ==========================================================================
  28. AO: [pulse] Init failed: Connection refused
  29. Failed to initialize audio driver 'pulse'
  30. Could not open/initialize audio device -> no sound.
  31. Audio: no sound
  32. Video: no video


  33. Exiting... (End of file)
Copy the Code
Contents of my ~/.mplayer/config :

  1. vo=vdpau
  2. vc=ffmpeg12vdpau,ffh264vdpau
  3. fullscreen=yes
  4. quiet=yes
  5. ao=pulse
  6. framedrop=yes
  7. cache=8192
  8. lavdopts=threads=2
  9. ass=no
  10. ass-font-scale=1.4
  11. ass-color=FFFFFF00
  12. ass-border-color=00000000
  13. ass-use-margins=yes
  14. ass-bottom-margin=50
  15. spualign=2
  16. subalign=2
  17. subfont=/usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSans.ttf
  18. subcp=cp1250
Copy the Code
gbi  
Hi,

this is only a shot into the blue, but ..

In line 1 of ~/.mplayer/config you have configured that mplayer should use vdpau to offload the decoding of the video to the GPU. Do you have functioning Mali/CedarX support on your BaPi ?

Now you can watch movie, shows and videos for free on in full screen quality on your mobile devices using Terrarium TV for windows version.

Great Article it its really informative and innovative keep us posted with new updates. its was really valuable. thanks a lot.
putlockers today

You have to log in before you can reply Login | Sign Up

Points Rules